Collega in beeld: Bo

Hi. Ik ben Bo en ik ben stagiaire HRM bij de Scholtens Groep. Ik ben 22 jaar oud en student Business Studies aan Inholland Diemen. De projecten over medewerkerstevredenheid, motivatietheorieën en de psychologische vakken vind ik het meest interessant en daarom heb ik de afstudeerrichting HRM gekozen.

Hoe ik bij de Scholtens Groep terecht kwam? Ik reed vaak over de A7 en was zo benieuwd hoe ‘dat grote gebouw’ er aan de binnenkant uitzag en wat ze erbinnen deden. Ik bezocht de website, dook in het bedrijf en stuurde een sollicitatiebericht in. Ik had dus meteen contact met de juiste afdeling en inzicht in de sollicitatieprocedure. Daarna volgde een leuk gesprek en ik voelde me gelijk welkom bij deze afdeling en bij dit bedrijf. Het voelde als thuiskomen.

Als HR-collega komen er veel verschillende taken en mensen aan je voorbij. Deze verscheidenheid vind ik het allerleukst. Ik werk bijvoorbeeld aan de werkpretenquête, ik maak contracten op, help met de maandevaluaties, help met de organisatie van samenkomsten met collega’s en ik mag bij veel formele gesprekken aanwezig zijn. In dat laatste wil ik graag groeien, dus ik let goed op hoe een exitgesprek of entreegesprek verloopt en wat je daarbij tegenkomt. Heel fijn dat ook de collega’s daar de ruimte voor geven en het geduld voor hebben.‘Het is voor mij het meest waardevol om te ervaren hoe de theorie vanuit school samenkomt met de praktijk. Soms komt het goed overeen. En in sommige gevallen juist helemaal niet. Van dit laatste denk ik dat ik het meeste leer.’

Bo

Deel