Collega in beeld: Jimmy

Ik ben Jimmy, 24 jaar. Ik zit in mijn laatste jaar van Built Environment. Na de bouwvak ben ik gestart als stagiair op de afdeling werkvoorbereiding. Tot eind januari ben ik hier, dan heb ik een half jaar stage gelopen. Ik werk binnen de Scholtens Groep als assistent werkvoorbereiding en BIM (digitaal samenwerken in de gebouwde omgeving). Op de afdeling en binnen het bedrijf kan ik serieus aan het werk, ik leer veel, maar er is ook heel veel ruimte om een praatje te maken. Ik vind de gezelligheid heel erg leuk. Het is ook goed om te zien dat de praktijk toch wel anders is dan dat je het in de boeken leert. Nu zie ik hoe dingen echt in elkaar zitten. Ik werk bijvoorbeeld mee aan het project Holenkwartier, ik controleer de modellen van onderaannemers, zo gaat BIM veel meer leven voor me. Ik heb hier vooral geleerd dat communicatie heel belangrijk is, afstemming met elkaar, met onderaannemers, omdat er anders fouten op de loer liggen. Wout is mijn stage begeleider, daar kan ik terecht met vragen, wat heel fijn en nuttig is. Na mijn stage moet ik nog mijn scriptie schrijven en dan ben ik van plan te gaan reizen, voordat ik ga werken. Ik raad studenten van mijn opleiding aan om hier stage te gaan lopen!

Deel