Collega in beeld: Maureen

Hoi, ik ben Maureen en ik zit sinds een aantal weken ‘bij de groep’. Ik begeleid het nazorgtraject wanneer woningen zijn opgeleverd. Huisbezitters hebben dan vaak nog vragen of ze hebben een klacht. Een klacht klinkt meteen negatief en beladen, maar het gebeurt met huizen nu eenmaal dat er iets nog niet in orde is of dat er zich later een probleem voordoet. Onder de klachten die ik binnenkrijg valt bijvoorbeeld ook een lekkende waterkraan of piepende deur. Soms zijn de problemen complexer. Ik onderzoek of het probleem binnen de garantie valt en zorg dan dat dit door onze aannemers wordt opgelost. Het is voor mij een sport om het juiste probleem te detecteren en deze op te lossen en ik krijg dan ook regelmatig leuke mailtjes met complimenten. Onlangs had ik bijvoorbeeld iemand die een aantal punten tegenkwam na oplevering en daar best teleurgesteld in was, uiteindelijk was de klant door het meedenken en helpen heel tevreden. Mijn werk bestaat grotendeels uit communicatie en plannen. Beide doe ik samen met de projectleiders, met onze eigen nazorg timmerman Jeroen, met (onder-) aannemers en vooral: met de klant. Binnenkort wil ik ook een rol gaan spelen in de kopersbegeleiding. Dat is de zorg en communicatie wanneer een woning nog in ontwikkeling is. Dit alles om het hele kooptraject, van aankoop tot nazorg te optimaliseren voor onze klanten. 

Deel