Collega in beeld: Britt

Zie je haar niet met autopech op de socials van Rijkswaterstaat met haar roze camper en vriendinnen zwaaiend in beeld, dan zie je haar op het water, op het voetbalveld, tennisveld of tussen de collega’s van de Scholtens Groep. Sinds kort pas, hoewel het al voelt als al járen, want Britt werkt sinds maart op ons kantoor in Wognum. Daar bekleedt ze een vrij nieuwe functie, die mede is ontstaan vanuit de behoefte van de bezoekers en gebruikers van ons verzamelgebouw.

Britt studeerde afgelopen zomer af als HBO Facility Manager en werkte al als assistent inkoper bij een groot mechanisch bedrijf. Een leuke baan, maar een systematische baan waarbij ze het regelen, helpen, organiseren en ‘ertoe doen’ bij collega’s miste. Via Indeed kwam ze de nieuwe vacature bij Scholtens tegen. Met haar 21 jaar had ze nog niet de gevraagde 5 jaar werkervaring bínnen het vakgebied, maar met haar mooie cv met opleiding, bestuursactiviteiten voor de jeugdvereniging en haar ‘stoere’ achtergrond met een familie van bouwers en ondernemers besloot ze een enthousiaste mail te sturen en zich te komen voorstellen. Zo geschiedde. Er was een instant klik met collega’s en Britt kon meteen bij ons: ‘zorgen dat iedereen fijn en goed kan werken’.

‘Kleine dingen en grotere projecten, de afwisseling maakt m’n werk zó leuk! Van zorgen dat de vaatwasser meteen gerepareerd wordt of dat er een bedrijfsbijeenkomst op het grasveld of in het atrium mag en kan plaatsvinden tot bedrijfsbreed nieuwe contracten en afspraken maken voor telefonie en internet. Oplossen en: verbeteren, vereenvoudigen en verduurzamen dus!’

Britt ervaart dat kleine dingen al gauw het verschil kunnen maken. Zo komen we praktische uitdagingen tegen bij de groei in het gebruik van elektrische auto’s en de capaciteit van de laadpalen. Natuurlijk willen alle collega’s na het werk weer naar huis kunnen rijden. Met een appgroep voor de elektrische rijders heb ik hen aan elkaar verbonden voor het maken van afspraken of het verzetten van een volgeladen auto, als voorlopig oplossing. Soms hoeven oplossingen niet moeilijker te zijn dan dat.

Wat voor Britt zélf het werk leuk en plezierig maakt? Ze antwoord daarop dat de begeleiding van haar meer ervaren collega’s die in het bedrijf geworteld zijn, zoals Stefan, Kevin en Laura erg fijn is. En tegelijkertijd dat het vertrouwen dat zij zélf krijgt met haar frisse nieuwe blik van collega’s Tineke, Stella en Renée, die zij op haar beurt weer mag begeleiden. ‘…En niet de hele dag achter een computer zitten, maar lekker wat doén! Heerlijk!’

Alsnog en wederom: welkom, bij Scholtens Groep, hands-on collega Britt! Wat leuk om dit over jou te weten te komen.

 

Deel