Collega in beeld: Emiel

Ik ben Emiel Ruitenberg en werk bij de divisie Projecten. Waar ik eerst junior projectontwikkelaar was, ben ik verder gegroeid naar medior en sinds begin dit jaar mag ik mezelf projectontwikkelaar noemen. Dit betekent dat mijn verantwoordelijkheid groter is binnen de afdeling en het werk dat ik doe.

Als projectontwikkelaar heb je veel geduld nodig. Het zijn vaak lange trajecten die voorafgaan aan de bouw. We lopen dan tegen best wat uitdagingen aan. Zo hebben we te maken met meer en vernieuwde regelgeving zoals bijvoorbeeld spuitzones en stikstof. Dit stagneert vaak de voortgang van een ontwikkeling en kan best wel eens frustrerend zijn.

 

Mijn werkplezier haal ik tijdens zo’n proces uit de successen en mijlpalen die we behalen. Dat kan een onherroepelijk bestemmingsplan zijn, een verleende vergunning of de start van de verkoop van kavels of woningen en natuurlijk ook als Bouw de 1e paal slaat voor de bouw van de woningen.

 

Met een leuke en hechte groep collega’s mag ik werken aan de meest uitéénlopende gave projecten. Hoe gaaf is dat? Naast ons werk spreken we ook wel eens af met onze afdeling. Dan gaan we samen wat eten en borrelen in de kroeg – dat gaat ons goed af.

 

Op dit moment hou ik me bezig met Rozenbuurt in Zwaag, inclusief de ontwikkeling van 3 appartementenblokken. Daarnaast Dahlia Park in Winkel, waarbij fase 1 in verkoop is gegaan en fase 2 nog in ontwikkeling is. Hier zit ook een blok met appartementen bij voor de Wooncompagnie. Verder zijn we gestart met project Evendeel in Hoogkarspel (rond 225 woningen), hier hopen we snel de eerste stappen te kunnen zetten met de gemeente. En natuurlijk zijn er dan nog andere locaties die nu in de initiatieffase zitten; hier hebben we een lange adem voor nodig.

 

Toen ik zeven jaar geleden binnenkwam, rolde ik in het project TOREN. Een fantastisch mooi en hoog gebouw in Hoorn. Natuurlijk ben ik trots dat ik onderdeel was van dit projectteam en met het resultaat. Toch voel ik zelf meer trots voor de projecten Rozenbuurt (Zwaag) en Dahlia Park (Winkel), omdat ik aan deze ontwikkelingen vanaf het begin meewerkte en betrokken ben geweest bij alle procedures.

 

Naast mijn werk is mijn gezin, Marissa en onze meiden Bo en Lot, belangrijk voor me. We doen graag leuke dingen met elkaar als gezin, maar daarnaast ook met vrienden en familie. Naast de projecten op het werk heb ik thuis ook klusprojecten lopen. Ik ben nu bezig om de zolder opnieuw in te timmeren. Ook mag ik graag sporten, waarbij voetbal op nummer 1 staat. Vanaf mijn 6de tot vorig jaar bij KGB op het veld. Inmiddels voetbal ik met mijn vrienden in de zaal en doen we mee in een recreanten competitie.

 

Hoe mijn favoriete vakantie eruitziet? Met z’n viertjes naar de zon. Dit jaar gaan we naar het Levicomeer in Italië; ik kijk er nu al naar uit!  

Deel