Collega in beeld: Laura

Hai collega’s en nieuwe collega’s. Ik ben Laura Oosterbaan, 49 jaar, moeder van twee, bijna 25 jaar getrouwd en al 22 jaar bij de Scholtens Groep. Ik ben 1 november 2000 bij de Scholtens Groep begonnen als personeelsfunctionaris. Ik heb HEAO commerciële economie gestudeerd en woonde daarvoor een tijd in Amsterdam. Ik wilde me daar veilig voelen op straat en ben (wat de meeste collega’s niet weten denk ik)  de Indonesische vechtsport pencak silat ingerold. Ik ging steeds meer trainen, ben aan wedstrijden mee gaan doen en ben uiteindelijk Nederlands kampioen geworden en zelfs Europees kampioen op mijn 21ste. Ik heb hier doorzettingsvermogen geleerd, wat handig bleek in mijn werk. Ik moest mijn plekje als vrouw in de bouw in die tijd echt wel bevechten (natuurlijk zonder pencak silat in te zetten 😊 ). Ik heb de mogelijkheid gekregen personeelszaken te professionaliseren tot een volledige HRM afdeling. Nu ben ik alweer jaren de HR manager, met een talent officer, 2 collega’s op de salaris administratie en diverse teams die ik aanstuur. Ik ben altijd gebleven omdat ik veel ruimte krijg om te ontwikkelen en om de dingen te doen die ik leuk vind. Dat zeg ik ook altijd tegen mensen die bij ons op gesprek komen, je kunt hier zelf je werk leuk maken, door te blijven leren en op te pakken. Ik heb bijvoorbeeld afgelopen jaar zelf de Scholtens Academy geïmplementeerd, een online digitaal leerplatform voor alle collega’s, een nieuwe manier van leren, kort en online. In deze tijd van arbeidskrapte ben ik natuurlijk veel bezig met het werven van nieuwe collega’s, ik spreek veel mensen in de regio. Ik ben dus altijd op zoek naar nieuwe mensen waar we op kunnen bouwen en die het vooral leuk vinden om te blijven ontwikkelen. Dus mocht je me eens live willen spreken; de koffie/thee staat klaar.

Deel