Collega in beeld: Morris

Mijn naam is Morris Vijn, ik ben 22 jaar en woon in Medemblik. Ik studeer Built Environment op de Hogeschool van Amsterdam en zit in mijn derde studiejaar. Sinds februari loop ik stage bij de Scholtens Groep en werk ik mee op de afdeling werkvoorbereiding aan een prachtig project van 26 woningen in Heiloo.

Wat ik dan zoal doe? Op dit moment ondersteun ik de werkvoorbereider met het maken van tekeningen en het vergelijken en controleren van offertes. Ik werk met nieuwe programma’s, waar ik tijdens mijn studie alleen in theorie mee te maken heb gehad. Ik merk dat dat in praktijk nog wel eens anders werkt en leer hier dagelijks nieuwe dingen van.

Het leukste wat ik tot dusver heb gedaan is het maken van de zogenoemde ‘kopers-optietekeningen’. Hier heb ik alle gekozen opties van de kopers in de woningen ingetekend. Zo wordt de woning ineens, zelfs op papier al, heel persoonlijk. Ook vind ik de werkbesprekingen op de bouw die we tweewekelijks hebben heel leuk en leerzaam. Je stapt dan als het ware uit het papier…

Na tien weken meelopen als werkvoorbereider zal ik medio april ook tien weken meelopen in de uitvoering als assistent uitvoerder en daarmee zal ik nog meer op de bouwplaats te vinden zijn. Ik vind het heel waardevol dat ik deze ervaring op hetzelfde project mag opdoen.

Ik vind dit project zelf erg mooi, omdat de woningen zo goed passen in het landschap en in de omgeving. Ik hoop er ooit nog eens binnen te mogen kijken als het bewoond wordt. Het lijkt me heel bijzonder om van A tot Z bij een project betrokken te zijn geweest: van een huis tot een thuis.

Morris

Deel