Traineeship

Vereisten

Wat je krijgt

Functieverdeling

Vacature

 

Ben jij onlangs afgestudeerd op HBO- of WO niveau richting Bouwkunde?  Wil je ook werken in èn aan je eigen regio? Dan hebben wij een mooie uitdaging voor jou! Als Trainee bij Scholtens ben je werkzaam op meerdere afdelingen binnen de Scholtens Groep. Op deze manier kun je zo breed mogelijk ervaring opdoen en ontdekken waar je talenten liggen. Je neemt oa. deel in diverse projectteams zoals bv BIM, Agile, Trends of Innovatie.

Als trainee ben je werkzaam op meerdere afdelingen binnen de Scholtens Groep.  Hierbij assisteer je de projectleiders, projectmanagers, bouwplaatsmanagers en afdelings-verantwoordelijken  en wordt je begeleid door een vaste coach. Je bent geheel verantwoordelijk voor de aan jouw toevertrouwde taken in overleg en met ondersteuning van je coach. Onderdelen van deze taken zijn oa. te zorgen dat de opdrachten en projecten technisch, organisatorisch en financiële voortgang hebben binnen gestelde tijd, kwaliteit en budget. Hierbij gebruik maken van BIM, LEAN en nieuwe bouwplaats automatisering. Samen met jou gaan we je loopbaanplanning vormgeven en ontwikkelen.

Jouw profiel

  • Afgerond diploma HBO/WO Bouwkunde
  • Ondernemerskwaliteiten
  • Goede communicatieve vaardigheden
  • Nieuwsgierig 
  • Kunnen plannen en organiseren
  • Klantgericht
  • Lerend vermogen
  • Netwerker
  • Enthousiast

Deel

"Proeven op alle afdelingen, om te bouwen aan je toekomstige droombaan"

Voorbeeld uit de praktijk

Hoe kun je in de bouw standaardiseren en tegelijkertijd toch maatwerk leveren?

Het ‘standaard woningen project’ vond trainee Stefan het meest interessant. Hij ging op onderzoek uit en startte hierbij in het ‘heden’. Hoe bouwt ons bedrijf op dit moment grondgebonden woningen. En welke types worden het meest gerealiseerd? Van werktekening tot details, tot planning en bouwplaats inrichting. Stefan liep het allemaal na.

Uiteindelijk ging hij aan de slag met een zeer gewild type woning waar hij vooral een focus had op de standaard uitvoeringsrichtlijnen voor luchtdicht bouwen. ‘Dat is mijn leukste opdracht geweest’. Stefan bracht vrijwel zelfstandig alle elementen in beeld hoe wij onze woningen luchtdicht en kwalitatief bouwden, van ruwbouw tot afbouw…

Werken bij de Scholtens Groep

Scholtens Groep is opgericht in 1937 en inmiddels uitgegroeid tot een modern familiebedrijf. De 3 generaties van het bedrijf gaan graag met klanten om de tafel om ideeën te vertalen in concrete gebouwen. Het personeel heeft een hart voor bouwen, ontwikkelen en beheren, en creëren alleen dingen waar ze zelf in zouden willen wonen en werken. Om af te stappen van de traditionele bouw verdiept Scholtens Groep zich in de laatste ontwikkelingen en innovaties om woon- en werkplekken meerwaarde te geven.

Jouw collega’s

Maandelijks lichten we de verhalen achter de mensen uit. Lees mee met de werkzaamheden van jouw toekomstige collega’s. Dat voelt als thuiskomen.

Is deze baan voor jou?